top of page

Mobicart vzw

Wie zijn wij?

Team Mobicart.jpg

Mobicart is een vzw die is opgericht door vijf mensen met een groot golfhart, met als doel om minder mobiele golfers in staat te stellen te blijven golfen.

 

Zelfs met een beperking als gevolg van een operatie, je leeftijd of een fysieke handicap kan je dankzij een buggy golf blijven spelen. Als lid van Mobicart vzw kan je zo’n buggy aan een veel lager tarief lenen bij een deelnemende club. Zo kan vrijwel iedereen 9 of 18 holes spelen, zowel bij de eigen club als op verplaatsing.

 

De vereniging stelt buggy’s ter beschikking aan golfclubs die worden ingezet voor minder mobiele spelers en G-golfers, zowel voor eigen leden als voor greenfee spelers. Zo kan iedereen met een beperking als gevolg van een operatie, leeftijd of een fysieke handicap blijven golfen spelen. Ook wie tijdelijk mindervalide is, kan gebruik maken van de diensten van Mobicart. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken richt ons initiatief zich niet alleen op mensen op leeftijd. Integendeel, er zijn  ook flink wat jongere mensen die een Mobicart-buggy kunnen gebruiken, zoals bijvoorbeeld mensen met hartproblemen, ademhalingsproblemen, kanker en spierziektes.

De Mobicart is er ook voor G-golfers. Golf is de meest beoefende balsport ter wereld, die je hoofd vrijmaakt en je laat herbronnen in de natuur, ver van alle stress. Voor mensen met een beperking vormt de mobiliteit vaak het probleem. 10 km stappen ligt voor velen niet voor de hand. Een Mobicart lost dit probleem op en brengt de golfsport ook binnen het bereik van mensen met een handicap.

 

De vzw Mobicart wordt in functie van de doelstelling financieel ondersteund door Golf Vlaanderen. Als structuur heeft de vzw een dagelijks bestuur voor het aansturen van het zakelijk gebeuren. De adviesraad garandeert de ideologische werking. In de adviesraad zetelen naast het bestuur ook een Golf Vlaanderen vertegenwoordiger en een medicus.

Op de onderstaande foto onderscheiden we van links naar rechts de bestuursleden van de vzw: Rolf van Strien, Guido Geenen, Jacobien Kamp, en Pieter Dries (ook G-golfer). Guido is de huidige voorzitter en Kris Van Nuffel zal zich in dit project als werkend lid van Mobicart vzw en initiator van het Paramotion G-golf project inzetten voor de promotie van het Paragolfen en de fundraising voor de Paragolfer karts en de LEVO starolstoelen.

bottom of page