top of page
Zoeken
  • Kris Van Nuffel

Onze eerste Junior G-golf initiatie @ De Krikskens

Bijgewerkt op: 28 sep. 2020

op 29 augustus was het dan zover: de allereerste G-golf junior initiatie in de Krikskens in Beerse ging van start om 14u00.


We werden allen hartelijk welkom geheten door Dr. Gui Clerinx, voorzitter van G-golfcentrum De Krikskens. Gui stelde in het kort de aanwezigen aan elkaar voor en gaf een woordje uitleg omtrent ons Junior G-golfproject en de G-golfwerking van de Krikskens. Niet minder dan 11 organisaties en vertegenwoordigers van diverse golfclubs waren getuige van deze eerste test. To Walk Again was aanwezig met twee junioren; Elvire en Natalie, beiden kinderen met cerebrale verlamming en beiden rolstoel-gebruikertjes. Child Support Belgium had Haiden meegebracht, een jongetje met autisme dat helemaal gebeten is door het golfen.

Foto: Introductie en welkomstwoord door Dr. Gui Clerinx, voorzitter van De Krikskens


Die dag was het vooral de bedoeling om allen tezamen voor de eerste keer te proeven van de golfsport voor junioren met een beperking en voor de begeleiders en golfleraren vooral om te kijken hoe een en ander dan praktisch in zijn werk gaat. Daarbij wilden wij ook de Junior Kit voor de Paragolfer in de praktijk uitproberen, alsook de manuele starolstoel van het Zwitserse merk Levo.

De egotherapeutische firma V!GO was ook ter plaatse en werd vertegenwoordigd door hun specialist-zorgverlener ter zake, Jurgen Leduc. Hij bracht op die dag niet minder dan drie verschillende LEVO starolstoelen mee en stelde die ter plekke ook meteen af op het lichaam van onze eerste Junior G-golfers. Daarvoor ook onze hartelijke dank aan Jurgen & V!GO! Elke persoon met een beperking is een uniek gegeven en ieder van hen heeft wel een of andere specifieke afregeling of hulpstuk of extra steunkussen of beugeltje nodig. De mensen van V!GO weten als geen ander hoe daar mee om te gaan en hoe die personen met een beperking toch zo optimaal te laten bewegen en sporten. Daarom ook zijn wij enthousiast en dankbaar dat zij ons op ergotherapeutisch vlak en ook voor wat het G- sportmateriaal met raad en daad willen bijstaan in Ons Levo Junior en ons Paramotion G-golf project. Zij overbruggen met hun technische en medische expertise immers de soms uitdagende grens en drempel tussen willen en ... kunnen.


Jurgen Leduc (V!GO) stelde de starolstoelen specifiek in op het lichaam van de kinderen


Dominique Vervoort, stichtster van Child support Belgium was ook aanwezig met Haiden, een jongetje met autisme dat ook gebeten is door het golfen. Ook hij heeft zich duidelijk enorm geamuseerd die dag.

V.l.n.r.: Reno (To Walk Again) - Dominique Vervoort (Child Support Belgium) - Sofie (TWA)


Zoals hierboven al vermeld: in deze eerste initiatie hadden wij vooral het doel om met een heel beperkt aantal deelnemers de Paragolfer in Junior uitvoering. en de starolstoelen in de praktijk uit te testen. En het moge gezegd worden: dat was een succes. Beiden bleken "Suited for the job" en voldeden volledig aan onze verwachtingen. De dingen die wij die dag geleerd hebben zijn een goede referentie voor de toekomstige Junior G-golf initiaties die wij nog zullen organiseren en wel op periodieke basis. Daarbij zullen wij ons overigens niet beperken tot enkel rolstoelgebruikertjes maar ook kinderen met andere beperkingen uitnodigen.


De junioren werden op een heel warme en professionele wijze ontvangen en begeleid door golfpro Patsy van Baarle die in heel België geroemd en gekend is als een heel gepassioneerde junior Coach. Zij is het ook die ons Vlaams competitie team opleidt en coacht. Het was voor elk van ons hartverwarmend om te zien hoe ze met onze junior G-golfers omging en hoe ze telkens weer het beste in deze kinderen naar boven bracht.

Foto: Natalie en Elvire in de Paragolfer in Junior uitvoering en in de LEVO Junior Starolstoel


Naast vertegenwoordigers van G-sport Vlaanderen en Parentee-Psylos was ook Stephan De Sterck van Golfclub Puyenbroeck aanwezig, alsmede vertegenwoordigers van het gemeentebestuur van Beerse.


Foto: Elvire ontving na afloop een heus G-golf certificaat van Golf Pro Patsy van BaarleFoto: En ook Haiden (een jongetje met autisme) is helemaal gebeten van het golfen.


Na afloop waren we er het allen over eens: dit smaakt naar méér! Het is gewoonweg heel leuk om deze kinderen een leuke golfnamiddag te bezorgen en ook de ouders waren duidelijk blij dat hun lieveling een leuke dag had gehad. In de toekomstige Junior G-golf initiaties zullen we ons overigens niet enkel richten op kinderen in een rolstoel en met autisme maar op kinderen met een beperking in het algemeen. Wij kijken er al naar uit om de volgende initiaties te kunnen organiseren voor nog meer kinderen van To Walk Again en Child Support Belgium.

91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page