top of page
Zoeken
  • Kris Van Nuffel

Een nieuw project voor Mobicart (door Guido)

Bijgewerkt op: 10 jun. 2019

Ik leerde de golfsport pas in 2006 kennen. Eerlijk gezegd was het niet meteen liefde op het eerste zicht, al vond ik het wel meteen leuk. Samen met mijn vrouw rolden we meer en meer in de sport en kreeg de microbe ons toch helemaal te pakken. We hadden toen nooit verwacht en gedacht dat golf zo’n uitdagende en vooral sociale sport is. We leerden vele lieve en leuke mensen kennen en het viel me op dat je eigenlijk met iedereen golf kan spelen, ongeacht het niveau. Want golf speel je samen, niet tegen elkaar. En dat maakt een groot verschil. Ik speelde in het verleden voetbal en tennis en daar is het niveau van je mede- en tegenspelers wel bepalend voor je eigen spelplezier. Niet zo bij golf. Hier heeft iedereen zijn eigen handicap. Een minder goede golfer kan zo toch vlot winnen van de reeds geoefende speler.

Verder ben ik ook altijd overtuigd geweest dat golfen voor iedereen toegankelijk is en moet zijn. Het is een sport die eenieder kan aanleren. Je moet hiervoor niet extreem snel of krachtig zijn, al kan het aanleren van de verschillende technieken wel de nodige tijd vragen. Maar dat is nu net het leuke aan golf. Je kan dit op je eigen ritme aanleren. Precies daarom zou golf ook toegankelijk moeten zijn voor mensen met een fysieke beperking.

Zo kwam ik in het voorjaar van 2014, dankzij mijn buurvrouw, in contact met Handicart. Dit is een Nederlandse Stichting die tegen een verlaagd tarief mobiliteit verschaft aan mindervalide golfers. De Stichting wil deze groep van sporters in staat stellen het golfspel te blijven beoefenen en de mogelijkheid geven om zowel lichamelijk als ook geestelijk actief te blijven. Onmiddellijk begon het idee te rijpen om een Vlaamse variant van deze stichting op poten te zetten. En dat lukte. Na vele gesprekken, research en de hulp van verschillende vrijwilligers werd op 10 oktober 2014 vzw Mobicart boven het doopvont gehouden.

Mobicart stelt aan golfclubs buggy’s ter beschikking die worden ingezet voor minder mobiele spelers en G-golfers, en dit voor zowel eigen leden als greenfee spelers. Bovendien gebeurt dit tegen een gereduceerd tarief. Op die manier kan iedereen met een beperking blijven golfen. Je kan trouwens ook gebruik maken van de diensten van Mobicart als je tijdelijk mindervalide bent.

Toen Kris Van Nuffel in januari met de vraag kwam of Mobicart zijn project Paramotion mee wilde opstarten hebben we geen seconde getwijfeld. Door de handen in elkaar te slaan kunnen we stap na stap het aantal golfbanen die beschikbaar zijn voor ParaGolfers verder uitbreiden. Hiernaast is het onze taak om eenieder te informeren, te sensibiliseren en te implementeren. We zijn overtuigd dat we op deze manier onze prachtige sport verder kunnen openstellen voor deze enthousiaste groep sporters. En daar wil ik als voorzitter heel graag mijn schouders verder mee onderzetten. Met veel plezier en met grote dankbaarheid.
40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page