top of page
Zoeken
  • Kris Van Nuffel

G-Golf for kids? - Yes, they can!

Bijgewerkt op: 11 dec. 2019

Leren golfen. Het zou evengoed mogelijk moeten kunnen zijn voor de jongsten onder ons, en dan bedoelen we hier specifiek ook de kleinere kinderen (tussen 6 en 12) met een beperking, ziekte, verlamming of handicap waardoor ze niet meer of moeilijk zelfstandig kunnen rechtop staan...


Wel, we hebben goed nieuws daaromtrent: het is wel degelijk mogelijk. De Paragolfer kan bijkomend voorzien worden van extra verkleiningskussens aan de beide zijkanten van het lichaam en een tweede, hoger gemonteerde voetplank.

Foto: de Paragolfer in "Junior configuratie" - Bron: PowerBaseTec GmbH

Omdat voor kleinere kinderen de elektrisch aangedreven Paragolfer nogal indrukwekkend en zelfs angstaanjagend kan zijn voorzien wij voor de eerste initiaties de aankoop van een LEVO starolstoel in “Junior” uitvoering. Die is niet elektrisch aangedreven zoals de Paragolfer maar is een gewone manuele rolstoel waar je ook recht in kan gaan staan.


Met een dergelijke starolstoel kan je gezien de dunne bandjes en het gebrek aan een aandrijving niet direct de baan of de oefengreens op, maar zo’n starolstoel is wel ideaal voor de initiaties en de eerste lessen in de driving range. Deze aankoop is niet voorzien in de oorspronkelijke Paramotion Project budgetten maar wordt rechtstreeks door Mobicart betaald uit de eigen financiële reserves. Aangezien deze jonge kinderen zich nog niet zelfstandig over grotere afstanden kunnen verplaatsen richten we onze uitnodiging tot hun ouders.


De junior initiatiedagen zullen plaatsvinden in april - mei 2020 en onder het moto “Golfen met heel het gezin” bieden wij op die dagen ook aan de ouders een golfinitiatie aan. De grootste uitdaging hier, wordt het lokaliseren en het  vinden van deze junioren. Daartoe werken wij samen met To Walk Again en een orthopedische bedrijf en schrijven wij revalidatiecentra aan om deze kinderen onder hun leden, respectievelijk klanten of patiënten te gaan zoeken en hun ouders een vrijblijvende uitnodiging te kunnen sturen. Op die manier zullen wij de ouders eerst en vooral informeren over onze junior initiatiedagen en tegelijk ook peilen naar de interesse.


Wij hopen dat de opkomst van de golfer kids groot zal zijn. Spread the word please ;-)  Wordt vervolgd ...


83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page