top of page
Zoeken
  • Kris Van Nuffel

ParaGolfer - PowerGolfer - ParaMotion

Wie is wie en wat is wat? De ene keer hoor je praten over de "Paragolfer", de andere keer over een "Powergolfer" en dan weer eens over de "Paramotion". Wie is wie en wat is wat? Een woordje uitleg bij deze:De eerste generatie van golfcarts met elektrisch bediende zit/sta-stoel was de ParaGolfer. Die werd door Christian Nachtwey samen met de firma Otto Bock ontwikkeld en daarna door Otto Bock GmbH verdeeld. De Paragolfers worden sinds kort niet meer verkocht door Otto Bock. De ParaGolfer heeft één enkele slick als achterwiel. Daarnaast wordt ook de persoon die er gebruik van maakt een "paragolfer" genoemd. Deze term is dan weer een samenvoeging van de woorden "paraplegic" en "golfer".
Christian Nachtwey startte het bedrijf, Powerbasetec GmbH en ontwikkelde de ParaGolfer verder tot een nieuwe cart die hij de naam "PowerGolfer" meegaf. De PowerGolfer heeft twee slicks achteraan en heeft krachtigere batterijen en motoren. Net als bij de ParaGolfer worden de twee voorste wielen aangedreven en zijn de twee achterwielen enkel elektrisch gestuurd.
De derde generatie golf carts is sinds januari 2019 leverbaar en werd de "Paramotion" gedoopt. Deze versie heeft nog steeds twee slicks als achterbanden maar deze worden niet meer door een elektrische actuator gestuurd. De beide voorwielen worden beiden nog steeds aangedreven door een eigen motor, maar de de achterwielen zijn nu vrijdraaiend waardoor de ParaMotion een stuk lichter werd en nu naar verluid ook veel wendbaarder geworden is.
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page